23948sdkhjf

Topchef smutter til Vestas: Hempel udpeger ny CEO

Vindmølleproducenten Vestas meddelte tirsdag, at koncerndirektør Anders Runevad fratræder den 1. august og afløses af Henrik Andersen, der er CEO hos Hempel.

Hempel har i stedet udnævnt nuværende executive vice president & chief operating officer Lars Petersson til ny CEO fra 1. juli.

Lars Petersson kom til Hempel i marts 2015 som group COO. Han har en MSc i industrial engineering and management fra Chalmers University of Technology og har blandt andet en fortid som senior vice president hos vinduesproducenten Inwido og som vice president i den globale gulvvirksomhed Tarkett.

Hempels bestyrelsesformand Richard Sand siger i en pressemeddelelse:

- Lars Petersson har vist med sin indsigt i Hempel, sit markedskendskab, sine lederegenskaber og de resultater, han har skabt, at han er den helt rigtige til at stå i spidsen for Hempels fremtidige globale udvikling og vækst. At det naturlige valg af ny group president og CEO er en topleder fra Hempel, viser, at vi har haft succes med at etablere Hempels fremtidige ledelsesteam. Bestyrelsen har store forventninger til Lars og ledelses-teamet og ser frem til at fortsætte det gode samarbejde.

Lars Petersson takker bestyrelsen for tilliden og er klar til sin kommende opgave.

- Jeg har erfaret, hvor unik denne virksomhed er. Med mere end 6.600 dedikerede kolleger i 80 lande, en stærk værdibaseret kultur, et helt særligt kundefokus og socialt engagement samt en vilje til altid at ville udfordre os selv, er jeg både begejstret for og stolt over at være en del af Hempel-familien. Hempel er en virksomhed, hvor vi alle er sammen om at eksekvere på vores strategi og om at nå de mål, vi sætter os for, siger han.

Henrik Andersen fortsætter indtil 1. juli sit arbejde for Hempel.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158