23948sdkhjf

Nyt undervisnings-"skib" indviet på EUC Nord

Selvom mange i den maritime industri arbejder på land, så er det vigtigt, at man i uddannelsesforløbene også får adgang til og mulighed for at teste sin teoretiske viden af og tilegne sig praktiske erfaringer i realistiske omgivelser.

Sådan lyder rationalet bag det nye maritime læringsmiljø, som Danske Maritimes direktør Jenny N. Braat i går indviede hos EUC Nord.

- Det er noget, der vil komme den maritime industri i hele landet til gavn, at de unge nu kan uddanne sig i et autentisk miljø som dette. Og at jeg så har fået æren af at være gudmor til skibet og afsløre skibets navn ved ceremonien, det er jo stort,” siger hun i en pressemeddelelse.

Skibet er komplet med styrehus, teknikdæk og maskindæk. Til forskel fra at være på et skib til søs, så kan de unge her cykle på arbejde, og de kan arbejde på dækket uden at skulle trække i regntøjet på årets våde dage, eftersom det er placeret i en værkstedshal på EUC Nord.

 Alligevel venter der eleverne en mere autentisk oplevelse, end de hidtil har fået til lands. 

- Her bliver de ikke bare sat i et værksted og får en opgave, der har maritim karakter. De får lov at kunne udføre den under forhold, der kommer langt tættere på det at skulle løse komplekse problemer og avancerede opgaver ude på søen. Her er pladsen mere trang, og teknikken er en helt anden end på land. Det er noget, der for alvor danner eleverne som fagpersoner, siger Jenny N. Braat.

Som Søfart tidligere har skrevet, er projektet blandt andet blevet en realitet i kraft af en donation på fem mio. kroner fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal samt en donation fra Den Dansk Maritime Fond på "et væsentligt millionbeløb".

Læs mere: EUC Nord får fem millioner fra A.P. Møller Fonden

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157