23948sdkhjf

Udvidede Iran-sanktioner kan ramme tank

USA's præsident, Donald Trump, har udvidet sanktionerne mod lande, der handler med Iran.

Hvor otte lande hidtil har haft dispensation til at handle med landet, fortsætter sanktionerne nu fra 1. maj uden undtagelser. 

- Der er ingen undtagelser, der strækker sig ud over denne periode, siger USA's udenrigsminister, Mike Pompeo, ifølge Reuters.

Landene, der fik dispensationer, er Kina, Japan, Indien, Italien, Grækenland, Sydkorea, Taiwan og Tyrkiet.

Donald Trump er sikker på, at det globale oliemarked ikke vil lide last. Organisationen Opec (Organisationen af Olieeksporterende Lande) vil kunne øge produktionen.

- Saudi-Arabien og andre i Opec vil mere end opveje differencen i olieflowet efter vores absolutte sanktioner på iransk olie, skriver Donald Trump på det sociale medie Twitter.

Ikke desto mindre er oliepriserne gået i vejret, efter at USA er kommet med meddelelsen. Prisen på olie ligger på det højeste niveau i 2019, og det er på trods af USA's melding om stabile oliemarkeder.

Man skal tilbage til starten af november 2018 for at finde højere oliepriser.

Over for Splash vurderer Bimcos chefanalytiker Peter Sand, at det er uklart, hvor meget stramningerne vil betyde for tankrederierne. 

- Kina og Indien er de største aftagere – og så Korea, men de lader til at have lavet en aftale om at købe olie fra USA, siger han. 

Siden USA genindførte sanktioner er Irans eksport faldet til under én million tønder per dag fra over to og en halv millioner tønder per dag.

Læs også: Produkttankmarked til Venezuela stoppet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095