23948sdkhjf

Lindø's overskud rundbarberet i 2018

Nedgang i opgaver og kursregulerede værdipapirer førte til kraftigt forringet resultat for Lindø Port of Odense i 2018

Danmarks tredjestørste havn, Lindø port of Odense A/S, kommer ud af 2018 med et overskud på 10,2 mio. kroner.

Det er et markant fald fra 2017-overskuddet på 42,8 mio. kroner, og bliver afspejlet i, at  nettoomsætning og andre driftsindtægter er faldet til 156,3 mio. kroner fra 214,5 mio. kroner i samme periode.

Det fremgår af havnens seneste årsrapport.

Ifølge adm. direktør Carsten Aa er årets resultat under de givne omstændigheder acceptabelt. Han forklarer i en pressemeddelelse, at tilbagegangen i høj grad skyldes urealiserede kursreguleringer på -23 mio. kroner samt en forventet nedgang i projektorienterede opgaver, som havnen orienterede om i årsrapporten fra 2017.

- En del af den branche, vi opererer i, er karakteriseret ved typisk meget store projekter med nogle pauser ind imellem. Og vi har af strategiske årsager valgt at allokere en del af vores bygningsmasse og infrastruktur til produktion af store og meget tunge emner, som alene kan håndteres havnenært. Så der vil være nogle år, hvor vi må acceptere nedgang i aktiviteterne afhængig af kundernes ordresituation, siger han i meddelelsen.

Derudover har havnen i modsætning til i 2017 ikke indtægtsført salg af arealer i 2018.

- Så omsætningsnedgangen er ikke overraskende for os. Samtidig betyder de generelle markedsvilkår, at vi har urealiserede kursreguleringer på vores værdipapirbeholdning på -23 mio. kr. med i regnskabet, siger Carsten Aa.

Hovedparten af beholdningen er placeret i værdipapirer til finansiering af den igangværende havneudvidelse. Disse værdipapirer udløber til kurs 100 i 2020 og 2021, hvorved størstedelen af kurstabene tilbagereguleres som indtægter i efterfølgende år.

Fremgang i skibsanløb

Carsten Aa glæder sig over, at der er fremgang i godsomsætning og skibsanløb. I 2018 anløb 59 flere skibe havnen end i 2017, og godsmængden er steget fra 2,3 mio. ton til 2,4 mio. ton i 2018.

- Jeg synes, det er værd at notere sig, at vi har fremgang i både skibsanløb og godsomsætning i et år, hvor tendensen ellers har været faldende godsomsætning for de danske havne generelt.

Lindø Port of Odense har i 2018 indgået aftaler om flere større udlejninger, blandt andet en istandsat hal på 10.600 kvm. og oplagsarealer til MHI Vestas. Forventningen er at indgå aftaler om større lejemål i 2019. Carsten Aa ser derfor optimistisk på det igangværende år.

Vi forventer et år med mere aktivitet og yderligere tilgang af kunder, og så er 2019 jo også året, hvor første etape af havneudvidelsen bliver færdig. Det ser vi meget frem til, siger han.

Læs også: VIDEO: 400.000 m2 havneudvidelse i fuld gang på Lindø

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093