23948sdkhjf

Ingen ny havnelov før valget

Ole Birk Olesen(LA) kaster håndklædet i ringen: Der bliver ingen revision af havneloven før det kommende folketingsvalg er overstået.

Det skriver Altinget .

Transportministeren håber dog fortsat, at der kan landes en aftale:

- Der pågår drøftelser om en bred politisk aftale om revision af havneloven, men et lovforslag vil først kunne fremsættes i næste folketingssamling, skriver Ole Birk Olesen i en mail til Altinget

Venstres transportordfører Kristian Pihl Lorentzen er enig:

- Jeg er enig i, at vi skal forhandle frem til valget for ikke at spilde tiden. Men det er nok lettere at lande en aftale efter et valg. Viljen til at bøje sig mod hinanden er erfaringsmæssigt noget mindre tæt på et valg end efter,” siger han.

Uenighed om grundlaget
Det er snart to år siden, at det nedsatte ekspertudvalg kom med sine anbefalinger til en ny havnelov. I meget store træk peger anbefalingerne ind i, hvordan man skal overholde EU's statsstøtteregler, og hvordan man forhindrer, at der sker "offentlig opgavetyveri". Disse to ting blev heftigt debatteret ved seneste høring om havneloven, der blev afholdt i marts måned.

For at tage hånd om førstnævnte, anbefaler ekspertudvalget, at havne deles op i to separate selskaber.

Men på høringen kom det frem, at Danske Havne og Kommunernes Landsforening ikke er enige i, at det er nødvendigt med denne opdeling.De mener derimod, at reglerne fint kan overholdes ved blot at lave adskilte regnskaber (Læs mere her )
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078