23948sdkhjf

Danpilot indvier ny lodsstation i Havnebyen

På havnen i Havnebyen på Sjællands Odde har Danpilot nu fast placeret to af lodseriets orange lodsbåde – 'Danpilot Charlie' og 'Danpilot Juliett'. Et par hundrede meter fra havnen har Danpilot etableret en lodsstation, der er base for de otte bådmænd, som på skiftende vagter betjener lodsbådene.

- Vi har ændret vores sejlmønster og vil fremover bruge bøje 10 i Kattegat ud for Sjællands Odde som sted, hvor vi påsætter eller aftager lodser fra skibe, der sejler i transit gennem Kattegat og Storebælt. Det vil give os en mere effektiv drift, og det er baggrunden for, at vi har brug for en ny placering af vores lodsbåde samt et sted, hvor lodser og bådmænd kan hvile, siger Rasmus Møller Madsen, der er konstitueret adm. direktør for Danpilot, i en pressemeddelelse.

Pilen kom derfor til at pege på Havnebyen, som Danpilot rettede henvendelse til sidste efterår. I første omgang med henblik på at gennemføre et forsøg med aftagning og påsætning af lodser fra Havnebyen. Forsøget faldt positivt ud, og Danpilot ønskede at etablere sig mere permanent.

- Vi er blevet rigtig godt modtaget af havnen, og vi har på forholdsvis kort tid været i stand til at etablere os med bådpladser og lodsstation, siger Rasmus Møller Madsen.

Læs også: Her er Danmarks nye lodsbåd

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093