23948sdkhjf

Oliespild fra 'Grande America' ventes i land i weekenden

En ti km lang og en km bred oliepøl fra ro/ro-skibet 'Grande America', der sank for to dage siden, har kurs mod land og forventes at ramme kysten nær Bordeax om et par dage. 

Det skriver France 24

Dårligt vejr forventes at besværliggøre oprydningsarbejdet efter forureningen, udtaler Frankrigs miljøminister Francois de Rugy ifølge mediet. 

Frankrig vil indsætte skibe i et forsøg på at opdæmme olieudslippet. 

'Grande America' var på vej fra Hamborg til Casablance med en last bestående af 2000 nye biler og 365 container. Heraf var indholdet af 45 containere deklareret som farligt gods, heriblandt flere hundrede ton saltsyre og 70 ton svovlsyre. 

De regionale maritime myndigheder antager dog, at hovedparten af det farlige gods nåede at brænde op, inden skibet sank. Det største bekymring er derfor de 2.200 ton brændstof, der var i skibets tanke. 

Imens olien driver mod land, er det økonomiske efterspil gået igang. Ifølge Tradewinds er skibets værdi ikke blevet deklareret, men Maritime Strategies International anslår over for mediet, at 'Grande America' havde en markedsværdi på 20-22 mio. dollar. 

Dertil kommer lasten ombord og bjærgningsoperationen. I alt forventes krav i omegnen af 50 mio. dollar, skriver Tradewinds. Der er endnu ikke erklæret general avarage.

Det er endnu uvist, hvordan branden på det 56,642 bruttoton store skib opstod. Det foreløbige meldinger peger på, at den opstod på et bildæk og derfra spredte sig til containere. Der gisnes desuden om, at vand fra brandslukning gjorde det muligt for lasten at forskubbe sig, hvilket forårsagede den slagside, som endte med at synke skibet. 

Læs også: Grimaldi-ro/ro synker i Biscayen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094