23948sdkhjf

Hirtshals Havn sætter ny rekord for omsætning

Med aflæggelsen af regnskabet for 2018 kunne Hirtshals Havn konstatere, at havnen har nået endnu en milepæl.

Hirtshals Havn realiserede i 2018 en samlet omsætning på 80,2 mio. kroner, og dermed har havnen øget omsætningen hvert år siden 2010.

Havnen beskriver den samlede drift af havnen karakteriseres som fornuftig, da havnen kommer ud af 2018 med et resultat på 14,9 mio. kroner og en egenkapital på 378,2 mio. kroner.

- Det er naturligvis tilfredsstillende, at vi runder en omsætning på 80 mio. kroner, og det er samtidig vigtigt at sige, at det ikke skal stoppe her, siger havnens bestyrelsesformand Anker Laden-Andersen i en pressemeddelelse.

Udfordret på fiskeri

Han forklarer, at der hele tiden bliver arbejdet med at udvikle nye vækstpotentialer og forbedre driften. Hirtshals Havn har desuden igangsat processer, der skal skærpe havnens profiler i forhold til den strategiske markedsfokusering.

- For os har 2018 været kendetegnet ved, at der på havnen er stærke aktører på transportforretningen, der fremviser en fortsat udvikling af aktiviteterne, men samtidig må vi dog erkende, at vi er udfordret på fiskerisegmentet. Det betyder, at vi skal arbej-de med initiativer indenfor fiskesegmentet, som kan spille sammen med de helt klare potentialer, som Hirtshals besidder på området, siger Anker Laden-Andersen.

For at løfte fiskeriet vil havnen revurdere sit strategiske arbejde med henblik på at sikre grundlaget for fiskeforædlingsindustrien. Heri ligger yderligere havnens forpligtelse overfor lokalsamfundet, hvor fisken er DNA'et, fremgår det af pressemeddelelsen.

Går efter omsætningsspring

Væksten i Hirtshals Havns har også i 2018 været organisk funderet og kommer primært fra transport og logistik. Havnen har imidlertid igangsat en række initiativer, der over de nærmeste år skal give omsætningen et spring som konsekvens af nyetableringer og tilførsel af nye aktiviteter. Det gælder for eksempel et skærpet fokus på at udvikle multimodale transportløsninger, der udnytter, at der går både motorvej og jernbane direkte til havnen.

Endelig forventer havnen, at fire nye vindmøller, der skal opstilles på en nye landudvidelse, vil blive idriftsat i efteråret 2019. Dermed vil havnen få yderligere indtjening, samtidig med at Hirtshals' klimaprofil vil blive radikalt forandret, skriver havnen.

Læs også: Nedgang i bulk-aktiviteter i Hirtshals Havn

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128