23948sdkhjf

Video: Royal Navy redder 27 søfolk i Biscayen

27 søfolk blev reddet op fra defekt redningsbåd efter brand på ro/ro-skibet 'Grande America'.

Den britiske fregat 'Argyll' var egentlig bare på vej hjem fra en ni måneder lang operation i det asiatiske Stillehav, da om aftenen den 10. marts befandt sig i nærheden af Grimaldis ro/ro 'Grande America' i Biscayen-bugten.

Det 1997-byggede skib var på vej fra Hamborg til Casablanca med containere og nye biler, da der udbrød brand i lasten. Skibet befandt sig på det tidspunkt 150 sømil sydvest for Brest. Ved 20-tiden vurderede kaptajnen, at mandskabet ville få branden under kontrol, og at skibet selv kunne sejle til A Coruna i Spanien. 

Branden spredte sig dog, skibet fik slagside, og kl. 02.00 den 11. marts beordrede kaptajnen alle ned i den samme redningsbåd. Redningsbåden pådrog sig imidlertid så svære skader, da den ramte den høje sø, at den ikke kunne komme frem ved egen hjælp, skriver Royal Navy.

- I den høje sø drev den orange båd rundt som proppen i et badekar, siger løjtnant Dave Tetchner og fortsætter:

- Forholdene var forfærdelige. Fartøjerne rullede 30 grader, hvilket gjorde det nervepirrende at få søfolkene sikkert ombord.

'Argyll' fik sat sin båd i vandet, som så skubbede 'Grande America's redningsbåd ind mod fregatten. Kl. 04.00 var den sidste forliste sømand kommet ombord på fregatten. Samtlige 27 besætningsmedlemmer led af røgforgiftning, men ingen er i livsfare. 

Ro/ro-skibet var stadig i brand, da 'Argyll' satte kurs mod Brest kl. 05.00. Den øverstbefalende på fregatten er svært tilfreds med sin 200 mand store besætning. 

- Det her var uden tvivl tæt på. Forholdene var på grænsen for en redningsaktion, og det kunne lige så godt være endt med et andet resultat, siger han ifølge Royal Navy og fortsætter:

- Det var en exceptionel holdindsats, og der er en fantastisk stemning ombord efter et succesfuldt resultat.

Ifølge Maritime Executive oplyser det franske Premar Atlantique, at bugserskibet iAbeille Bourbon' fortsat arbejder med at slukke branden på 'Grande America'.

Se levende billeder fra redningsaktionen i videoen her:

Artiklen er en del af temaet VIDEO.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094