23948sdkhjf

’DFDS Suecia’ blev indtaget af hollandske kommandosoldater

For nylig var DFDS-færgen ’Suecia Seaways’ genstand for en del opmærksomhed fra nogle af Europas skrappeste kommandosoldater.

Det skete da soldater fra Royal Netherlands Marine Corps øvede sig i at indtage et skib fra helikopter og foretage terrobekæmpelse om bord på skibet.

Korpset er en eliteenhed under Den Kongelige Nederlandske Flåde og er specialiseret i operationer under ekstreme forhold, herunder landsætning af jægersoldater fra søsiden. Enheden skal være klar til at blive indsat et hvilket som helst sted i verden inden for maksimalt 48 timer. Deres motto er Qua Patet Orbis (Afsted til den nye verden, red.).

Det sker i øvrigt ikke sjældent, at danske skibe lægger ryg til simuleret ’indtagelse’ fra kommandoenheder.

For nylig kunne vi her i Søfart berette om, hvordan ‘Esvagt Mercator’ forlod arbejdet i de belgiske havmølleparker Nobelwind og Belwind for at assistere det belgiske antiterrorkorps i en lignende øvelse.

Under øvelsen blev ‘Esvagt Mercator’ kapret ud for Oostende havn, hvorefter enheder fra antiterrorkorpset bordede skibet, befriede ‘gidslerne’ og uskadeliggjorde ‘terroristerne’.





Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11