23948sdkhjf

Strejke sender DFDS-skibe uden om Gøteborg

Den langstrakte konflikt i en række svenske havne betyder, at DFDS flere gange har måttet omdirigere skibe, der ellers skulle til Gøteborg

Konflikten mellem svenske havnearbejdere og Sveriges Hamnar, der siden slutningen af januar er kulminieret i en række punktstrejker og efterfølgende lockout i flere svenske havne, har ført til omdirigering af flere DFDS skibe. 

Senest var det 'Ficaria Seaways', som var på vej til Gøteborg fra Immingham. I stedet endte det med at sætte sin last af i norske Brevik.

Ifølge rederiets kommunikationsdirektør Gert Jakobsen har DFDS måttet omdirigere skibe på grund af strejker i Gøteborg eller Karlshamn 5-6 gange.  

- Vi har selvfølgelig været nødt til at tilpasse vores sejlplaner til, at terminalerne i perioder har været lukket af de her konflikter. Det betyder, at godset kan blive lidt forsinket, men selvfølgelig kommer det frem, siger han til Søfart og sammenligner situationen med dårligt vejr.

- Vi har en fleksibel flåde, så vi tilpasser sejladsen, siger han. 

Rent praktisk betyder strejkerne, at hvor et skib måske skulle have været til Gøteborg, vil det i stedet losse i Brevik, hvorefter et andet skib vil samle den last op i Gøteborg, der skulle have været med videre. 

Konflikten skyldes, at Hamnarbetarförbundet kræver retten til at forhandle en kollektiv aftale sideløbende med forbundet Transportarbejderunionen. Hamnarbetarförbundets medlemmer fortsætter med at lave punktstrejker i ti svenske havne på varierende tidspunkter. Punktstrejkerne bliver som oftest fulgt op af lockout resten af det pågældende døgn. 

Læs også: Ti svenske havne lammet af strejke og lockout

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188