23948sdkhjf

Hårde odds for børsnotering af Mærsk Drilling

Samtlige borerigselskaber har fået savet aktiekursen i stykker op til, at Mærsk vil sende sine rigge på børsen som selvstændigt selskab.

Borerigselskaber er de seneste måneder blevet skamferet på børsmarkederne, og det kan forpurre en succesfuld børsnotering af Maersk Drilling, mener analytikere.

Det skriver Finans’ e-avis.

De syv største konkurrenter har i snit fået kappet knap halvdelen af deres aktiekurs af siden begyndelsen af oktober 2018.

Stemningen er slem derude. Hvis du vil børsnotere et offshore borerigselskab, vil du helst vente med at gøre det til et andet tidspunkt, men Mærsk har et lidt andet syn på det, siger David Shiin, analysechef hos borerigmægleren Bassoe Offshore, til Finans’ e-avis.

De analytikere, som Finans’ e-avis har talt med, vurderer at Maersk Drillings markedsværdi i dag er mellem 26 mia. kroner og 31 mia. kroner. I oktober lå markedets værdisætning af selskabet i omegnen af 33 mia. kroner.

- Fordi aktiekurserne er faldet markant, er værdisætningen selvfølgelig betydeligt lavere nu set i forhold til, hvad den ville have været i oktober. Set i det lys er det nok ikke det ideelle tidspunkt med en børsnotering« siger Eirik Røhmesmo, analytiker hos Clarksons Platou Securities, til Finans’ e-avis.

Læs også: Medie: Maersk Drilling på børsen i foråret

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.073