23948sdkhjf

Esvagt med til redningsaktion i Grådyb

To fiskere reddet fra brand på kutter af 'Esvagt Carina'

'Esvagt Carina' var i weekenden med til at redde to fiskeres liv. 

Det skriver Esvagt i en pressemeddelelse.

Forud for hændelsen var en dansk skipper og fire besætningsmedlemmer på krabbefiskerskibet 'James Robert' blevet reddet af forsvarets redningshelikopter, da skibet begyndte at synke 70 km ude i Nordsøen fredag den 11. januar, skriver Jyske Vestkysten

På grund af vejret lod man 'James Robert' drive, indtil 'Esvagt Carina' lørdag blev bedt om at slæbe den ubemandede kutter til farvandet Grådyb, hvorfra den skulle slæbes videre af anden part mod land.

Det lykkedes besætningen at etablere slæbet og føre ’James Robert’ til Grådyb, hvilket afsluttede ’Esvagt Carina’s opgave. På grund af vind og sø kunne kutteren desværre ikke slæbes videre som aftalt af den anden part.

Søndag sejlede ’Esvagt Beta’ derfor ’James Robert’s skipper og et besætningsmedlem ud til kutteren, så de kunne sejle den sikkert i land. De to fiskere meldte klar til at sejle ved egen kraft, og alle skibe satte derfor kursen hjemad.

Desværre udsendte ’James Robert’ kort efter en mayday-nødmelding på grund af brand ombord. ’Esvagt Carina’ reagerede hurtigt og sendte en FRB til undsætning for at redde de to fiskere og føre dem sikkert om bord på Esvagt-skibet og derfra videre med redningshelikopter til tjek på sygehuset.

Ifølge Esvagt var havnevagten i Esbjerg fornøjet over at høre, hvordan skibene på rolig og professionel vis kommunikerede med hinanden, efter nødmeldingen var sendt ud.

Læs også: Endnu et Esvagt-skib på vej til MHI Vestas

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095