23948sdkhjf

Peter Straarup færdig i Mærsk-bestyrelser

Den tidligere topchef i Danske Bank er udtrådt af bestyrelsen for såvel Mærsk-fonden som A.P. Møller Holding, skriver Berlingske
Danske Banks tidligere topchef, Peter Straarup, er trådt ud af bestyrelsen for henholdsvis A.P. Møller Fonden og A.P. Møller Holding. Det skriver Berlingske .

Peter Straarup stopper umiddelbart efter, Mærsk-familien i et historisk opgør også rensede ud i Danske Bank-toppen i kølvandet på hvidvaskskandalen i bankens estiske filial. Her forlod først topchefen, Thomas Borgen, banken i september, og i december blev Ole Andersen fyret som formand i banken.

Ifølge CVR-registret stoppede 67-årige Peter Straarup som næstformand i bestyrelsen for A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal den 29. november 2018 og Holding-selskabets bestyrelse den 31. december.

Danske Bank købte finske Sampo Bank, mens Peter Straarup var topchef i banken, og fik ved den lejlighed den problemfyldte estiske filial med i købet. Men banken fik ikke ryddet op i Estland under Straarups ledelse, selv om de første advarsler om hvidvask kom helt tilbage i 2007.

Mærsk-familien ejer via deres holdingselskab 20 pct. af Danske Bank. Og det har i mange år været en fast tradition, at Danske Banks topchefer trådte ind i Mærsk-selskabernes bestyrelser efter deres afgang fra bankens ledelse.

Med Straarups udtrædelse er bestyrelsen i A.P. Møller Holding, reduceret til tre medlemmer, nemlig Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla (formand), Lars-Erik Brenøe og den 78-årige Jan Leschly.

- Jeg vil gerne takke Peter Straarup for hans betydelige indsats i A.P. Møller Fonden og A.P. Møller Holding i en tid, hvor både Fonden og vores virksomheder har gennemgået store forandringer, siger Ane M.M. Uggla, formand for A.P. Møller Fonden og A.P. Møller Holding, i en kommentar til Søfart.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142