23948sdkhjf

200 hjemløse holdt julefrokost på Oslo-båden

Mere end 200 hjemløse havde takket et rungende ja til årets julefrokost på Oslo-båden

Der var disket op med julemad en masse, kolde drikke, vaskeægte julehygge, musik og fest, da hjemløseorganisationen We Shelter sammen med DFDS i går afholdt årets julefrokost for mere end 200 hjemløse.

Det oplyser We Shelter i en pressemeddelelse.

Sædvanen tro blev den store julefest holdt på Oslo-båden, hvor julefrokosten efterhånden er en tradition, som både de hjemløse og Oslo-bådens ansatte samt de mange øvrige sponsorer ser frem til. I år var det niende år i træk, at julefrokosten blev afholdt, mens Oslo-båden lå til kaj i Nordhavnen i København.

De mange hjemløse kom fra We Shelters herberger og væresteder i København. De blev kørt i busser af Københavns Bustrafik til det, der for mange er årets helt store julefest.

Årets højdepunkt

Ideen til julefrokosten for hjemløse kom sig oprindeligt af, at nogle af Oslo-bådens ansatte ønskede at åbne skibet for de hjemløse selve juleaften, hvor det alligevel ligger til kaj i København.

Man fandt dog hurtigt ud af, at der juleaften er mange andre tilbud for de hjemløse, og DFDS valgte derfor at arrangere en storstilet julefrokost i skibets restaurant i stedet.

- For os og for de hjemløse er julefrokosten blevet en fast tradition, som hører sig til, og som mange af os glæder os lige så meget til som til juleaften. Det er en tradition, som vi har tænkt os at holde i hævd, og så længe de hjemløse gider at holde julefest med os, så lægger vi hellere end gerne skib til, siger Brian Thorsted Hansen, øverste chef for passagerdivisionen hos DFDS.

We Shelter er stolte af den store julefest, der vækker glæde blandt både de hjemløse og blandt sponsorerne, hvoraf mange har bakket op i årevis. Den første hjemløse julefrokost løb af stablen i 2010 og opfattes af mange af de involverede parter som årets julefest.

- Julen er ofte en tid, hvor hjemløse bliver ekstra opmærksomme på deres situation, og en tid, hvor mange føler sig ensomme. Så det, at der er nogen, som arrangerer en så gennemført, hyggelig og sjov fest for vores brugere, gør en stor forskel. Det er ikke så tit, at de mennesker, vi er i kontakt med, får lov at være festens midtpunkt. Det varmer langt ind i december,” siger Lise Larsen, der er daglig leder i We Shelter.

Hun rapporterer om højt humør i de par timer, som julefrokosten varede. Der blev grint, danset og sunget, mens traditionsrige juleretter som sylte, medister, brune kartofler og risalamande med kirsebærsauce blev indtaget fra skibets julebuffet. 

Der var både mandelgaver og godteposer, der kan forsøde en juletid, som for mange hjemløse kan være hård.

Julefrokosten for de hjemløse var støttet af flere sponsorer, herunder Københavns Bustrafik, Voice Zone, Berendsen, Catering Engros, BF-oks, Ingwersen, Fiskehallen Tvilling, X-Large, Multiline, Anton Berg og DFDS.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078