23948sdkhjf

Fremskudt færgehavn får støtte på finanslov

Undersøgelse af en fremskudt færgehavn ud for Tårs på Lolland, er kommet på finansloven

Planerne om at anlægge en fremskudt færgehavn, som kan nedbringe overfartstiden på ruten Spodsbjerg-Tårs til 22 minutter, lever videre. 

Ifølge TV2 Fyn er der på finansloven for 2019 blevet afsat en mio. kroner til videre undersøgelser af projektet. 

Den reducerede overfartstid vil kunne betyde, at der med de to færger på ruten kan laves halvtimedrift. Det er noget, der falder i god jord på Langeland, hvor borgmester Tonni Hansen (SF) ser store perspektiver. 

- For os vil det betyde, at vi kommer tættere på Lolland og det arbejdsmarked der er på Lolland, de uddannelsesmuligheder der er på Lolland, vores erhvervsliv vil - specielt når Femern-forbindelsen kommer - have meget lettere ved at komme til Tyskland. Og så har vi hele turismedelen, så det er en rigtig god nyhed for Langeland, siger han til TV2 Fyn.

Selvom projektet nu er kommet på finansloven, er der endnu en politisk udfordring på vejen mod realisering. Den samfundsmæssige forrentning er ikke oppe på de fire pct., som det normalt kræves for den slags projekter. 

- Det er klart, at det er en politisk stillingtagen, om man vil afvige fra fire-procentskravet. Jeg synes, det her er et vigtig projekt, siger Venstres transportordfører Kristian Pihl Lorentzen til TV2 Fyn og tilføjer, at han vil forsøge at overtale de andre partier til at bakke op.

En foreløbig rapport om projektet er tilgængelig her

Læs mere: V-ordfører: Færgen-salg skal bidrage til havn

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094