23948sdkhjf

Scrubber-sammenslutning raser over forbud i Singapore

Det kommende forbud mod åbne scrubbere i Singapore har fået en ny sammenslutning af scrubber-fortalere på barrikaderne

Singapore Havns nyligt lancerede forbud mod at bruge åbne scrubbere i havnens vande fra 2020 giver nu genlyd i en ny forening af fortalere for scrubbere. 

Foreningen, der kalder sig The Exhaust Gas Cleaning System Association (EGCSA), kritiserer havnen for, at branchen ikke er blevet taget med på råd forud for den kontroversielle beslutning. 

- Det er skuffende, at Singapore MPA (havnemyndigheden i Singapore, red.) har været mindre end åben om sine planer, og ikke – så vidt vi kan se – har baseret sin beslutning på videnskabelige undersøgelser, siger EGSCA ifølge Tradewinds.

Ifølge sammenslutningen er der intet videnskabeligt bevis for, at åbne scrubbere, der groft sagt overfører svovl i udstødningen til havvandet, er til skade for havmiljøet. EGCSA understreger desuden, at forbuddet vil føre til øget luftforurening, fordi brugen af brændstof med lavt svovlindhold udleder giftige gasser, hvis der ikke er noget system til at rense udstødningen.

- Vi opfordrer alle havne til at undgå en hurtig overskrift, som er politisk motiveret og ikke giver nogen målbar samfundsmæssig fordel, og i stedet gå i dialog med branchen, siger EGSCA ifølge Tradewinds. 

Læs også: Singapore forbyder brug af åbne scrubbere

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094