23948sdkhjf

Tysk storbank bakker nye bygdeskibe op

30 mio. euro fra KfW IPEX-Bank sikrer Royal Arctic Lines fornyelse af kysttonnagen

Det bliver den tyske bank KfW IPEX-Bank, som skal levere finansiering til Royal Arctic Lines nybygningsprojekt bestående af to bygde-containerskibe, som tidligere i år blev kontraheret ved Zamakona-værftet i Spanien.

Den Frankfurt-baserede storbank giver således en kredit på 30 mio. euro, hvorfra der meddeles, at også det spanske eksportkredit organ CESCE samt Spanish Commercial Interest Reference Rate (CIRR) er med i finansieringen.

Kontrakterne på de to skibe blev indgået i marts med et forbehold for finansiering. Skibene vil blive leveret i andet og fjerde kvartal 2020, hvor de skal afløse ældre tonnage. Investeringen er på cirka 270 millioner kroner.

Nybygningerne er designet til at operere ved bygderne og kan medtage frysepaller og containere. Pallekapaciteten er øget betragteligt i forhold til ’Pajuttaat’ fra 1979.

Royal Arctic Line har ligeledes et større containerskib under bygning i Kina til et kommende samarbejde med Eimskip, hvor det grønlandske rederi stiller med ét skib og islandske Eimskip stiller med to skibe i en nordatlantisk pool.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109