23948sdkhjf

Danske havne tæt på de mest effektive i verden

HAVNE: Danmark sjette bedst i verden til havnedrift, men brancheorganisation vil helt op blandt de bedste

De danske havne indtager sjettepladsen over verdens mest effektive havne, viser en ny rapport fra World Economic Forum. Et godt skulderklap, men havnene i Danmark skal helt op og konkurrere med de allerbedste, mener brancheorganisationen Danske Havne, der efterlyser øget politisk fokus og har konkrete forslag til, hvordan Danmark kommer helt til tops.

Ifølge seneste udgave af Economic Forums årlige konkurrencerapport er de danske havne de sjette bedste i verden og kun overgået af havnene i Singapore, Holland, Finland, Hongkong og USA. Singapore topper listen. Economic Forum har undersøgt 139 lande i verden med erhvervshavne og lagt vægt på frekvens, punktlighed, fart og pris, når de har skullet vurdere havnenes effektivitet.

Hos brancheorganisationen Danske Havne, der repræsenterer landets 64 erhvervshavne, er der glæde og tilfredshed over den flotte placering - men det understreges samtidig, at Danmark kan komme længere op på listen.

– Danmark har længe været en maritim stormagt, og det skal vi også være i fremtiden. Men det kommer ikke af sig selv, og vi skal fortsætte med at kæmpe for bedst mulige betingelser for vores havne, for det er dem, der stiller søvejen til rådighed for en kæmpestor del af vores eksport, udtaler Tine Kirk Pedersen, der er direktør i Danske Havne, i en pressemeddelelse.

Øget politisk fokus

Tine Kirk Pedersen forklarer, at set fra Danske Havnes side skal der ikke meget til, før Danmark kan kravle endnu længere op på listen. Det kræver dog et yderligere politisk fokus i forhold til i dag:

– Vi konkurrerer i dag i høj grad med ”næsten-naboerne” Holland og Finland, der på listen ligger over os, og hvis vi vil overhale dem og tiltrække endnu mere forretning og dermed vækst til vores havne og vores virksomheder, så skal vi lette havnenes rammebetingelser. Dermed kan havnene og virksomhederne arbejde endnu bedre sammen end i dag, så skibe kan betjenes effektivt og med fokus på hele servicepaletten, siger Tine Kirk Pedersen, og understreger:

– Det er også vigtigt, at lovgivningen gør det nemmere at gennemføre digitalisering af forretningsprocesser. Her er Finland eksempelvis foran Danmark. Og så skal vores miljø- og erhvervssagsbehandling være i top, så vi på sagsbehandlingstider og kundefokus kan matche de allerbedste. For det er værd at satse på havnene.

World Economic Forum har ikke de forgangne år målt på netop havnenes effektivitet fra land til land, så der kan ikke sige så meget om tendensen – men ifølge Danske Havne er det en målsætning at holde den flotte placering og helst blive endnu bedre.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125