23948sdkhjf

J. Lauritzen ser positive tegn i tørlast trods handelskrig

Gastank- og tørlastrederiet mindskede underskuddet i tredje kvartal, selvom markedet for de største gastankskibe fortsat er udfordret
J. Lauritzen fik minus på driften i tredje kvartal, men underskuddet blev langt mindre end den tilsvarende periode i fjor, og det danske tørlast- og tankrederi øjner et bedre marked forude, noterer ledelsen i den netop offentliggjorte kvartalsopdatering .

- I tredje kvartal 2018 øgede vi vores aktivitet i tørlastmarkedet ved at tilføje ny timecharter-tonnage til flåden. Trods bekymring om handelskrig, er vi fortsat optimistiske, når det gælder yderligere forbedring i tørlastmarkedet, fordi flådevæksten er moderat, skriver CEO Mads Zacho i en kommentar til tallene.

Rederiets primære driftsindtjening (EBITDA) blev minus 1,7 mio. dollars i tredje kvartal mod et underskud på 9,8 mio. dollars i den tilsvarende periode af 2017.

Bedre indtjening end forventet

Det forbedrede resultat tilskrives især en forbedring i tørlastmarkedet, hvor J. Lauritzens EBITDA voksede med 4,4 mio. dollars. Særligt rederiets kerneflåde af tørlastskibe klarede sig bedre end ventet, men gastankskibene øgede også deres indtjening.

- Indtjeningen for vores gastankskibe var bedre end forventet, selv om vilkårene for vores største ethylen-fartøjer fortsat er udfordrende, tilføjer Mads Zacho.

J. Lauritzen tog i tredje kvartal fire handysize tørlastskibe på mellemlange timecharter-kontrakter med udvidelsesoption. Desuden blev der chartret endnu et handysize-skib på en lang kontrakt, fremgår det.

I samme kvartal solgte J. Lauritzen et handysize-skib med forventet levering til den nye ejer i november 2018.

Desuden blev et gastankskib lejet på en mellemlang kontakt og et andet blev omflaget til Dansk Internationalt Skibsregister (DIS). Dermed har J. Lauritzen i alt omflaget fire gastankskibe til DIS i 2018.

Totalt set kontrollerede J. Lauritzen 78 tørlastskibe i tredje kvartal, og det gennemsnitlige antal opererede gastankere nåede 32, hvilket var uændret i forhold til andet kvartal.

- Handysize tørlastmarkedet viste sig robust gennem tredje kvartal trods bekymringer om handelskrig, udsving i aktiemarkedet og rentestigninger og sluttede cirka 12 pct. over niveauet for et år siden, noterer ledelsen.

J Lauritzen Q3

J Lauritzen Q3




Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127