23948sdkhjf

Kolding Havn lukker: Direktør er chokeret og trist

I Kolding har et enstemmigt byråd besluttet af lukke erhvervshavnen, der netop har præsenteret en ny helhedsplan

Bare to uger efter, at Kolding Havn præsenterede en ny helhedsplan for erhvervshavnens fremtid, sætter et enigt byråd i Kolding nu foden på bremsen. 

Det betyder, at den 175 år gamle havn i løbet af de kommende 25 år vil blive afviklet. I stedet vil byrådet etablere boliger på de nuværende havnearealer.

- Det kommer som et chok, siger havnedirektør Anders Vangsbjerg Sørensen i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Vi har i den senere tid brugt mange ressourcer på at lave en plan for havnens fremtid. For bare 14 dage siden fremlagde vi en overordnet masterplan for havnens udvikling. En plan, hvor vi gjorde os umage for at sikre fremtidig vækst og flere arbejdspladser.

Læs også: Kolding Havn vil have Danmarks første overdækkede bulk-terminal

Der er i dag 433 arbejdspladser direkte på havnen og ca. 2.800 afledte arbejdspladser i kommunen.

- På havnen har vi set gode muligheder for at vækste yderligere, hvilket vi mente, var en interesse, vi havde tilfælles med kommunen. Derfor havde vi slet ikke set denne udvikling komme, siger Anders Vangsbjerg Sørensen.

Kendte intet til planer

Det fremgår af pressemeddelelsen, at ingen på Kolding Havn havde kendskab til byrådets beslutning, før Kolding Havn sammen med de øvrige virksomheder på havnen, modtog en pressemeddelelse fra byrådet kl. 12 i dag.

- Lige nu er vi alle chokerede, men vi har selvfølgelig respekt for, at byrådet har en anden opgave, end vi har her på Kolding Havn, og som ejer af Kolding Havn har de naturligvis ret til at træffe den beslutning, når de mener, at det er for byens bedste, siger Anders Vangsbjerg Sørensen og fortsætter:

- Nu skal jeg og mine kolleger lige sunde os, og så skal vi i gang med at holde møder med virksomhederne på havnen, så vi kan finde ud af, hvordan vi bedst muligt kan servicere dem, i den tid der kommer.

Byrådet har meldt ud, at virksomhederne kan have op til 25 år til at finde en anden placering eller afvikle sig selv.

- I den periode det vil være Kolding Havns opgave at servicere virksomhederne og kunderne bedst muligt, ligesom vi vil samarbejde med Kolding Kommunen om at skabe den bedste overgang, siger Anders Vangsbjerg Sørensen.   

Mangler 1800 boliger

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Kolding Kommune, at der ifølge konsulentfirmaet Exometric vil blive behov for 1800 nye boliger i Kolding i løbet af de kommende tre år. 

Det fremgår ligeledes, at lejekontrakter på havnen kan forlænges kortvarigt indtil udgangen af 2043 med henblik på at harmonisere med de omkringliggende grunde.

- Det ligger partierne på sinde at binde havn, fjord og natur sammen med bymidten i en udvikling, der både tilgodeser, at Kolding Havn kan drive virksomhed i en overgangsperiode på op til 25 år, og at der kan etableres byudvikling og natur, skriver kommunen. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109