23948sdkhjf

Skagen Havn sender tredje etape i udbud

Tredje etape af den store udvidelse af Skagen Havn er nu sendt i udbud

Skagen Havn har netop sendt etape tre af havnens store udvidelse i EU-udbud.

Udvidelsen vil udbygge havnens faciliteter med knap 1.000 meter ny kaj, forøget vanddybde i indsejling og eksisterende bassiner samt nyt landareal. Udvidelsen forventes færdig ultimo september 2020.

 Udbuddet er udsendt i totalentreprise, hvor Skagen Havn har defineret projektet og de nye faciliteter, som skal opnås med havneudvidelsen. Det omfatter blandt andet 975 meter ny kaj med 11 til 13 meters vanddybde og 190.000 kvm nyt landareal. Konsortier og firmaer i EU har nu frem til den 19. november 2018 mulighed for at indsende materiale til Skagen Havn med henblik på at blive prækvalificeret til at afgive tilbud.

 - Vi ønsker at være en generator for vækst og udvikling hos havnens kunder og aktører, som denne investering understøtter. Processen frem mod den nye udvidelse er nu officielt sat i gang, og vi ser frem til at modtage og gennemse de bydendes materiale, siger Willy B. Hansen, adm. direktør for Skagen Havn, i en pressemeddelelse. 

Den 3. december 2018 annoncerer Skagen Havn, hvilke fire konsortier/firmaer der får lov til at byde på havneudvidelsen. Den 10. januar 2019 skal de fire udvalgte bydere have afgivet tilbud. Skagen Havn forventer, at den endelig kontrakt kan tildeles i uge 7 2019, hvorefter arbejdet med udvidelsen kan igangsættes.

Stadig ledige lejemål

På nuværende tidspunkt er knap 100.000 kvm af det nye landareal lejet ud til FF Skagen og Pelagia AS. Dermed er der stadig plads til flere lejere på det nye areal.

- Skagen Havn satser på en øget omsætning af gods og fisk, og vi går meget gerne i dialog med potentielle lejere omkring deres ønsker og behov, siger Willy B. Hansen i pressemeddelelsen.

Det primære formål med etape 3-udvidelsen er at skabe endnu større og bedre rammer for to af Skagen Havns forretningsområder: Fiskeri & fiskeindustri samt gods & bunkring.

 

Fakta – Skagen Havns udvidelse, etape 3

  • 130 meter ny kaj i forlængelse af kaj 7 med 11 meters vanddybde
  • 625 meter ny kaj med 11 meters vanddybde
  • 220 meter ny kaj med 13 meters vanddybde - forberedt til lastede Handymax tankere.
  • Større vanddybde i indsejlingen (øges fra 12 op til 14 meter)
  • Forbedrede besejlingsforhold til Østhavnen
  • 190.000 kvm landareal heraf 155.000 kvm til udlejning
  • Ca. 500 meter forlængelse af den eksisterende sydlige ydermole
  • 1.000 meter stenkastning, mole og molehoved ved det nye landareal
  • 540 meter forlængelse af den eksisterende sydlige ydermole
  • Svajebassin i ydre havnebassin uddybes til 14 meter
  • Det ydre havnebassin ved Krydstogtkajen uddybes til 13 meter
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127