23948sdkhjf

12 kidnappede fra 'Glarus' er løsladt

De 12 besætningsmedlemmer fra det schweiziske bulk-skib 'Glarus', der i september blev kidnappet ud for Nigeria, er nu tilbage på fri fod

Efter en måneds tid i fangenskab hos nigerianske pirater er 12 besætningsmedlemmer fra det schweiziske bulk-skib 'Glarus' nu løsladt. 

Det skriver Tradewinds. Det schweiziske rederi Massoel Shipping oplyser, at de 12 søfolk har gennemgået lægetjek, og at de nu er på vej hjem. 

Rederiet samarbejdede med profesionelle parter for at sikre løsladelsen. 

- Massoel vil gerne takke alle, der spillede en afgørende rolle i den sikre løsladelse af gidslerne, skriver rederiet ifølge Tradewinds.

Som Søfart tidligere har skrevet, blev 'Glarus' angiveligt angrebet den 22. september klokken 5 lokal tid, imens det var på vej fra Lagos til Port Harcourt med en last hvede. Piraterne brugte stiger til at klatre op ad skibet, hvorefter de klippede sig vej igennem pigtråd for at få adgang til dækket. 

Efter at have ødelagt en del af skibets kommunikationsudstyr forlod piraterne skibet igen med 12 af de 19 besætningsmedlemmer. Syv var fillipinere og resten fra Bosnien, Kroatien, Slovenien, Ukraine og Rumænien.

- Massoel vil gerne anerkende den professionalisme og stoicisme, som besætningen på 'Glarus' udviste under deres prøvelser, og også den fra deres familier, der har været igennem en traumatisk og udfordrende tid, skriver rederiet ifølge Tradewinds.

Opdatering 31. oktober kl. 08.05: Det fremgik tidligere af denne artikel, at 'Glarus' er et tankskib. Søfart beklager fejlen. 

Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093