23948sdkhjf

Nye opgaver til ’Hammershus’s byggeværft

Godt to måneder efter levering af bornholmerfærge er der nu nye opgaver i pipelinen til finsk værft

Efter lang tids uvished i forhold til nye opgaver efter leveringen af Molslinjens ro/pax-færge ’Hammershus’ for godt to måneder siden, har det finske værft RMC (Rauma Marine Constructions) nu endelig sikret forsat beskæftigelse i værftets nybygningsafdeling fra hele to sider samtidigt.

RMC har således netop indgået letter-of-intent med det store estiske færgerederi Tallink om bygningen af et ”næsten-søsterskib” til den 2.800 passagerers og 49.200 Bt. store LNG-drevne ro/pax-færge ’Megastar’ som Tallink fik leveret fra Meyer Turku-værftet i 2017. Leveringen af nybygningen til en værdi af 250 mio. euro er sat til udgangen af 2021.

Næsten parallelt med den estiske ordre er det også lykkedes RMC at forlænge en aftale med Meyer Turku, små 100 kilometer længere mod syd på den finske vestkyst, om yderligere konstruktion af stålsektioner til Meyer Turkus tætpakkede ordrebog bestående krydstogtskibe. Dermed sikrer RMC også arbejde til stålafdelingen på den korte bane, frem mod bygningen af den estiske færge påbegyndes.

Læs også:  Bornholms nye natfærge i dobbeltrolle

Læs mere om: RMC
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094