23948sdkhjf

Color Line: Ingen beslutning om udflagning endnu

Det norske færgerederi overvejer fortsat, om Kiel-færger skal omflages, hvis nye regler tillader det
Color Line overvejer stadig, om rederiet skal udflage sine to Kiel-færger til Norsk Internationalt Skibsregister (NIS), hvis ny lovgivning tillader det.

Det oplyser rederiet til shippingmediet TradeWinds, alt imens der i Norge raser en voldsom debat om lovforslaget, som kan åbne op for billigere udenlandsk arbejdskraft på Color Lines færger.

- Ingen beslutning er truffet. Den nye regulering debatteres i Stortinget som led i statsbudgettet for næste år, lyder den kortfattede kommentar fra rederiet.

Color Line er kommet under hård beskydning fra såvel fagforeninger og politikere som konkurrerende rederier - herunder danske DFDS og norske Fjord Line - for at overveje at skifte fra det ordinære norske skibsregister, NOR, til NIS.

Læs også: Fjord Lines topchef advarer: 400 danske færgejob er i fare

Modstandere af det kontroversielle forslag frygter, at 700 norske medarbejdere om bord på Kiel-færgerne risikerer at miste deres job, hvis forslaget vedtages.

Color Line har på sin side truet med at udflage til Danmark, hvis forslaget ikke går igennem. Og den norske regering i form af statsminister Erna Solberg peger på, at alternativet til lovændringen er værre, idet hele 2.400 arbejdspladser dermed står på spil.

Læs også: Color Line får lov at omflage Kiel-færger
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125