23948sdkhjf

Maersk Drilling sikrer ny kontrakt for 'Maersk Intrepid'

Jack up-riggen 'Maersk Intrepid' er nu sikret arbejde for Equinor indtil november 2019

Maersk Drilling har sikret sig mere arbejde til jack up-riggen 'Maersk Intrepid' en god rum tid endnu. 

Der er tale om, at kunden Equinor har udnyttet to optioner på at forlænge den eksisterende kontrakt på riggen, som dermed løber indtil juni næste år. Dertil kommer en ny kontrakt, der træder i kraft i umiddelbar forlængelse af de udnyttede optioner.

'Maersk Intrepid' var verdens største jack up-rig, da den blev leveret i 2014. Siden da har den opereret i Norsk farvand, og i den kommende kontrakt kommer den både til at tjene som borerig og beboelsesrig på Martin Linge-feltet i den norske del af Nordsøen. Der er dog mulighed for, at riggen vil komme til at operere på andre felter i løbet af kontrakten.

- Vi er stolte over at, at 'Maersk Intrepid' for muligheden for at fortsætte på Martin Linge-feltet og bidrage til den forventede åbning af produktionen på feltet i 2020, siger Maersk Drillings CCIO Morten Kelstrup i en pressemeddelelse.

Ifølge Børsen har den nye kontrakt – altså den, der løber fem måneder fra juni 2019 – en værdi af 40 mio. dollar, svarende til 263.000 dollar om dagen. Da 'Maersk Intrepid' blev leveret i 2014, gik den direkte på en fireårig kontrakt hos Total til dagsrater på 375.000 dollar. 

Den nye kontrakt giver Equinor fire optioner på at forlænge med 'Maersk Intrepid' i to måneder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095