23948sdkhjf

Træskibe på vej i vinterhi

TRÆSKIBE: Havnevandrer i København og Svendborg kan lægge vejen forbi traditionelt maritimt håndværk i den kommende uge

Brune bjørne og gamle træskibe har vintersøvnen til fælles. Når bladene falder af træerne og vinterens frost og kulde nærmer sig, så er tiden inde til at lægge skibene op for sæsonen, lyder det fra De Forenede Sejlskibe.

Sidste mandag satte besætningerne fra ’Lilla Dan’, ’Halmø’ og ’Mira’ samt matroser fra skoleskibet ’Danmark’ gang i arbejdet med at slibe og lakere alle master, bomme og rær – og afrigge tovværk, lapsalve riggen, tørre og pakke sejl og lægge alt på lager til vinteren.

De Forenede Sejlskibe understreger, at arbejdet med de stolte træskibe skal være håndværks- og materiale tro. Dette betyder, at alle detaljer i skrog, overbygninger og rigning i størst mulig grad er udført med tidstypisk form, bearbejdelse og overfladebehandling.

Udskiftede dele skal være eksakte kopier af de gamle og med de sammen dimensioner. Så det korrekte vedligeholdelsesarbejde er nødvendigt, hvis Danmark skal opretholde sin førende position inden for bevarelse af det de traditionelle træskibe. For et træskib skal konstant fornyes og det er vigtigt at holde fast i den nødvendige ekspertise, opbygget gennem hundrede år.

Arbejdet med at gøre skibene vinterklar fortsætter alle hverdage fra kl. 10-15 frem til 12. oktober til fri offentlig beskuelse fra kajen. Herefter bliver skibene overdækket med presenninger og går i vinterhi indtil 1. maj. I år vil skonnerterne være placeret tre forskellige steder: ’Lilla Dan’ på Reffen og senere bag Operaen, og ’Mira’ på Wilders Plads, begge i Københavns Havn - mens ’Halmø’ lægger op i Svendborg.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094