23948sdkhjf

Regeringen vil sende danske lodsbåde på patrulje i Middelhavet

Danmark skal styrke sit bidrag til patrulje i Middelhavet, og Forsvaret peger på modificerede lodsbåde. Danske Maritime opfordrer til dialog med værfter

Det danske bidrag til EU's grænsepolitimission Frontex skal styrkes, og det kan meget vel blive i form af to modificerede lodsbåde. 

Det skriver mediet Olfi på baggrund af informationer fra Værnsfælles Forsvarskommando. 

Styrkelsen af det danske bidrag blev bragt på banen af statsminister Lars Løkke Rasmussen på det uformelle EU-topmøde i Østrig i slutningen af september. Der vil være tale om en operation på et år med start i foråret 2019.

I Danske Maritime opfordrer underdirektør Michael Prehn til, at de danske myndigheder lader mulighederne for at bygge nye fartøjer indgå i overvejelserne på trods af, at tidsfristen er relativt kort.

- Inden for skibsfart findes der ingen hyldevarer. Derfor bør man ikke starte et materielindkøb med at se på, hvad der allerede findes, og som man kan tilpasse nye opgaver. I stedet bør man se på de krav, som opgaven stiller, og så forme skibet ud fra dem, siger han i en pressemeddelelse og fortsætter: 

- Resultatet kan måske nås med både ombygning og nybygning – også inden for den tidsramme, der er udstukket. Man bør derfor gå i dialog med industrien om mulighederne, inden man låser sig fast på en løsning ud fra hastige antagelser ved skrivebordet.

Værnsfælles Forsvarskommando kan på nuværende tidspunkt ikke oplyse yderligere om krititerierne for de fartøjer, der skal sendes ud.

- Planlægningen er først ved at blive iværksat nu, hvorfor det er for præmaturt at tale om detaljer i forhold til denne endnu, skriver VFK i et skriftligt svar til Olfi.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141