23948sdkhjf

Nu kan 'Natig Aliyev' endelig lette anker i Aalbæk Bugt

Efter otte måneder for anker har en ny chartrer udbetalt løn til 19 besætningsmedlemmer på tankskibet 'Natig Aliyev'. Skibet kan nu forlade dansk farvand

Efter mere end syv måneder i Aalbæl Bugt kan 19 besætningsmedlemmer på produkttankskibet 'Natig Aliyev' nu lette anker og sætte kursen mod Østersøen. 

Skibet har ligget under arrest siden februar, og flere de 16 russiske og tre ukrainske søfolk har ikke fået løn lige siden. Med ITF som mellemled har en ny chartrer af skibet nu udbetalt hvad der svarer til 2,6 mio. kroner, som besætningen samlet set havde til gode. Dermed kan skibet nu sejle videre. 

- Det er rystende, at et rederi kan behandle sine søfolk på den her måde. Jeg kan kun advare skruppelløse redere mod at komme i dansk farvand. Vi er opmærksomme i ITF, og vi har et fortrinligt samarbejde med de danske myndigheder og herunder Søfartsstyrelsen, siger ITF-inspektør Morten Bach ifølge co-sea.

Som Søfart tidligere har beskrevet, var der store interesser på spil, da 'Natig Aliyef' blev tilbageholdt i slutningen af februar. En aktindsigt viste, at arresten var foranlediget af et Eiger Shipping – et datterselskab til den sckweiziske oliegigant Lukoil.

Lukoil havde ‘Natig Aliyev’ på charter i tilbage 2015, og afleverede skibet til Palmali inden udløbet af det aftalte vindue for tilbagelevering. Eiger Shipping havde lagt ud for bunker om bord på skibet, og havde derudover forudbetalt hyre for skibets besætning i en periode. 

Siden skibet blev afleveret til Palmali i december 2015 har Eiger Shipping krævet at få refunderet bunker på skibet og den forudbetalte hyre til besætningen. Fraregnet sagsomkostninger beløb det sig ifølge fogedbogen til “ikke under” 441.637 dollar.

Læs mere: Oliegigant bag arrest i Aalbæk Bugt

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094