23948sdkhjf

Rater rasler ned på Asien-Europa

Alene i denne måned er raterne den for containerrederierne så vigtige rute fra Asien til Europa faldet 18 pct.

Trods aflyste afgange andre forsøg på at holde priserne i vejret, er raterne for at få en tyvefodscontainer (TEU) fragtet fra Shanghai til Nordeuropa faldet 18 pct. i denne måned. 

Det viser den seneste opgørelse af Shanghai-indekset, der er sammensat af fragtraterne fra Shanghai til 15 nøgledestinationer verden over. I indekset vægter den store rute til Nordeuropa 20 pct., og netop den rute måtte i den forgangne uge tage et fald på 6,7 pct. Det svarer til et fald på 55 dollar til 766 dollar. 

Ruten til Middelhavet faldt med 48 dollar til 804 dollar, imens ruterne til USA holder sig lidt mere stabile. Raterne til USA's vestkyst faldt med seks dollar til 2343 dollar, imens turen til USA's østkyst faldt med 10 dollar til 3502 dollar. Priserne til USA er vel at mærke for fyrrefodscontainere (FEU).

Ratefaldet er ikke unormalt i tiden hen mod den kinesiske ferieuge Golden Week. Ikke desto mindre kan det komme til at gøre ondt på containerrederier som Maersk Line. 

- Asien til Europa-raterne er stort set på samme niveau som for et år siden. Bare med den forskel, at rederne betaler 50 pct. mere for bunker nu, siger analytiker Neil Dekker til The Loadstar

Det samlede Shanghai-indeks faldt i den forgangne uge med små 20 point til 890,21. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095