23948sdkhjf

DFDS udnævner ny chef for innovation og teknologi

Det er tidligere navigatør Jakob Steffensen, der skal forberede DFDS til fremtiden

Jakob Steffensen er udnævnt som DFDS' nye chef for innovation og teknologi.

Der er tale om en ny afdeling i rederiet. Den erstatter afdelingen Innovation, som tidligere var placeret i Digital, og selv om nogle opgaver fra det tidligere Innovation Team vil blive videreført i Innovation & Technology, er den nye afdelings profil noget anderledes.

Jakob Steffensen er uddannet navigatør og stak til søs, da han var sytten. Han kom til DFDS for ni år siden fra J. Lauritzen, og siden da har han blandt andet arbejdet med Lightship-projektet, og derefter som chef for tekniske organisationsprojekter. Han har også en MBA i Shipping & Logistics.

Nu bliver hans opgave at styre porteføljen af initiativer omkring det, der internt i DFDS går under betegnelsen "Digitalisering af kernen" – DFDS' måde at bruge data, kunstig intelligens, maskinindlæring og internet of things til bedre beslutningstagning og automatisering. 

Hans afdeling skal ligeledes forberede rederiets' køreplaner mod autonome fartøjer, køretøjer og terminaler, og i det hele taget lette innovationsprocessen. Blandt andet gennem partnerskaber med universiteter og andre. 

- Vores rolle er at identificere de nye teknologiske tendenser, som vi i DFDS skal fokusere på, men også at være sparringspartner for nogle af de mange teknologiske projekter, der allerede er sat på plads omkring organisationen. Her kan vi hjælpe med at strukturere projektet, give input til hvilke eksterne partnere du kan kontakte og om nødvendigt bringe projektet videre ind i organisationen og give ressourcer til det, hvis det understøtter DFDS 'strategi, siger han i en meddelelse og fortsætter:

- Vi søger ikke nødvendigvis inspiration fra andre rederier, da der kan forekomme nye ting i helt forskellige industrier, vi kan tilpasse, og som kan understøtte vores strategi.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127