23948sdkhjf

Jarlov: Manglende standarder kan have seriøse konsekvenser

100 shipping-eksperter fra hele verden drøfter i denne uge internationale standarder i København. Erhvervsminister Rasmus Jarlov peger på, at internationale standarder er afgørende for konkurrenceevnen

Dansk søfart er afhængig af internationale standarder, hvis den skal sikre et bedre klima og samtidig bevare konkurrenceevnen.

Sådan lød budskabet fra blandt andet erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) ved en åbningsceremoni, da 100 internationale eksperter tirsdag mødtes hos Danske Rederier.

- Søfarten er et globalt erhverv, derfor er det problematisk med forskellige standarder i forskellige lande. Det er vigtigt, at vi sikrer internationale standarder, så små lande kan konkurrere på det globale marked, sagde erhvervsministeren ifølge Danske Rederier og fortsatte:

 - Der er ikke noget marked for virksomhederne til at være fremadsynede, hvis der ikke er globale standarder. Det kan have seriøse konsekvenser for den globale søfartsindustri.

Komité har vigtig rolle

Åbningsceremonien var startskuddet til en uge, hvor 100 eksperter fra den globale maritime sektor er samlet i København. Her skal den internationale tekniske komité ISO TC 8 Ships and Marine Technology blandt andet mødes med den danske skibsindustri. På mødet deltager repræsentanter fra værfter i Kina, Japan og Sydkorea samt fra nationale maritime institutioner i USA, Kina og Rusland m.fl.

Mødet i København er en del af ISO’s tekniske komités årlige plenarmøde. Komitéen er ansvarlig for over 300 internationale standarder, som blandt andet sikrer bedre sikkerhed til søs, klima, miljø og mere effektiv shipping.

Over 100 af standarderne er igangsat på foranledning af IMO og har til formål at oversætte konventionerne og lovgivningen på området til universelle standarder til industrien. Den tekniske komité har dermed en vigtig rolle i den globale industri.

Vil markere dansk position

På mødet deltager repræsentanter fra værfter i Kina, Japan og Sydkorea samt fra nationale maritime institutioner i USA, Kina og Rusland m.fl.

Ifølge Anne Hasløv, adm. direktør i Dansk Standard, handler mødet også om at cementere Danmarks position på den internationale shipping-scene.

- Formålet er uden tvivl at sikre dansk indflydelse på de internationale standarder, der er afgørende for Det Blå Danmarks vækst. Ved at engagere dansk erhvervsliv i udviklingen af standarder, understøtter vi vækst og kvalitet i en af vores vigtigste sektorer, siger hun i en pressemeddelelse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094