23948sdkhjf

Jens Holger Nielsen stopper som CEO i Samskip

Den danske topchef i Samskip stopper efter 12 års tjeneste. Samskip har ny ledelsesstruktur undervejs

Efter 12 år hos Samskip stopper rederi- og logistikvirksomhedens danske CEO Jens Holger Nielsen for at "åbne næste kapitel" af sin karriere.

- Jeg er stolt over det, vi har opnået i Samskip, og ser frem til den næste mulighed for transformationer, som jeg nu vil være i stand til at dedikere mere tid til, siger Jens Holger Nielsen i en pressemeddelelse.

- Jeg vil gerne takke Samskips ejere for at støtte min beslutning, og jeg ser frem til at fortsætte vores samarbejde gennem særlige konsulentopgaver i de kommende måneder, fortsætter han. 

Samskip har 1.600 medarbejdere fordelt over 24 lande. Den Rotterdam-baserede virksomhed forventer at nå en omsætning på mere end 800 mio. euro (6 mia. kroner) i år, hvilket gør den til en af Europas største short sea- og logistikoperatører. 

Bestyrelsesformand Hjörleifur Jakobsson siger i meddelelsen, at han respekterer Jens Holger Nielsens beslutning og forstår hans ønske om at forlade Samskip "på toppen af hans karriere".

- Vi har en ny ledelsesstruktur på vej til at videreføre udviklingen af Samskip, som vi vil annoncere på et senere tidspunkt, siger Hjörleifur Jakobsson. 

Samskip er oprindeligt et islandsk selskab, selvom hovedkontoret nu ligger i Holland. Som Søfart tidligere har skrevet, har de islandske myndigheder beskyldt både Samskip og den islandske logistikvirksomhed Eimskip for karteldannelse.

Læs mere: Island beskylder rederier for priskartel

Inden Jens Holger Nielsen kom til Samskip i 2006 var han 18 år i Mærsk, hvor han sluttede som adm. direktør for Maersk Line UK og Irland. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125