23948sdkhjf

Danske Maritime melder om udbytterig tur til Finland

Direktør Jenny N. Braat håber på nye ordrer til danske leverandører efter besøg på finske værfter

Der var godt med udbytte, da Danske Maritime i sidste uge var på besøg hos den finske værftklynge sammen med Kronprinsesse Mary og miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.

- Engagementet og interessen for at styrke samhandlen mellem vores to maritime nationer har været rigtig positivt, siger Danske Maritimes adm. direktør Jenny N. Braat. 

Hun forklarer, at Danske Maritimes søsterorganisation Finnish Maritime Industry "i den grad" sørgede for, at de danske virksomheder kunne komme i dialog med spændende, potentielle samarbejdspartnere, der kan få stor betydning for dansk maritim eksport.

- Tilbagemeldingerne fra de af Danske Maritimes medlemmer, der har deltaget på turen, har da også gennemgående været positive. Så alt i alt kan jeg konkludere, at samarbejdet mellem vores to maritime nationer går en endnu mere frugtbar fremtid i møde, siger Jenny N. Braat.

I løbet af det to dage lange besøg gik turen blandt andet forbi Arctech Helsinki Shipyard, som især er kendt for bygning af skibe til brug i arktiske farvande, herunder isbrydere. På andendagen blev Meyer Turku besøgt, hvor direktør for Meyer Werft Jan Meyer bød velkommen.

Meyer Turku har otte store krydstogtskibe i ordrebogen frem mod 2024. Det betyder kommercielle muligheder for leverandører af løsninger inden for miljø og sikkerhed, men også til de virksomheder, der har specialiseret sig i maritimt interiør. Desuden fylder også nye teknologier inden for autonomi og fremdrift meget, når der bygges nyt på det store værft, oplyser Danske Maritime.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111