23948sdkhjf

Grenaa Havn bygger nye bulk-haller

To nye bulkhaller, der skal stå færdige i december 2018 og februar 2019, er allerede langtidsudlejede

To nye bulkhaller skal være med til at styrke Grenaa Havns indsats for at få større mængder bulk ind og ud af havnen.

 - Bulk er et strategisk satsningsområde for Grenaa Havn, og de to nye pakhuse lever 100 pct. op til de krav, som bulkmarkedet stiller i dag. Samtidig får vi mulighed for at tage nye bulkprodukter ind på havnen, siger Theis Gisselbæk, forretningsudvikler hos Grenaa Havn, i en pressemeddelelse. 

Hallerne bliver dimensioneret, så de passer til laster fra skibe på mellem 10.000 BT og 15.000 BT, og de øger havnens mulighed for at tage korn- og foderstofprodukter, biomasse i form af træpiller samt vegetabilske produkter ind over kajen i Grenaa.

- Vi gearer havnen til håndtering af denne type bulk, fordi vi ser en stigende efterspørgsel på området. De to nye haller spiller sammen med andre investeringer, der gør os i stand til at håndtere bulklaster effektivt. Vores seneste investering i en Sennebogen-kran er en del af den samme strategiske satsning, siger Theis Gisselbæk.

 De to nye haller bliver på hver 2.000 kvm og får en frihøjde på op til 13 meter. De forsynes med 4,6 meter trykfaste sider og vil kunne rumme op til 13.000 kubikmeter bulk gods. Hallerne bliver forsynet med brandalarmer og lever ifølge havnen op til dagens krav.

De to haller forventes at stå klar til brug i henholdsvis december 2018 og februar 2019 og er allerede langtidsudlejede. Samtidig påbegyndes undersøgelserne af yderligere halkapacitet for at følge med efterspørgslen. 

Byggeriet er netop sat igang. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109