23948sdkhjf

EU-alliance med Afrika kan gavne dansk søfart

Det kan blive en gevinst for danske rederier, hvis EU's planer om en alliance med Afrika fører til en reel frihandelsaftale, mener rederiforeningen

Søfarten har ventet i spænding på, hvor EU-Kommissionen vil lægge sit fokus det kommende år. Onsdag blev det afsløret, da Kommissionens formand Jean Claude Juncker fremlagde sin årlige tale. I denne fremhævede han flere initiativer, som har stor interesse for søfarten.                                                                   

Det skriver Danske Rederier i en pressemeddelelse.                                                                                           

Et af de initiativer, som potentielt vil blive med skibsfarten som motor, er forslaget om at etablere en reel alliance mellem EU og Afrika på handels- og investeringsområdet, som afløser for et mindre kludetæppe af samarbejdsaftaler mellem de to kontinenter.

Alliancen skal styrke investeringer i den private sektor i Afrika og sikre mere uddannelse og et bedre investeringsklima i de afrikanske lande. 

- Handel mellem Afrika og Europa er ikke uden betydning. 36 pct. af Afrikas handel er med EU. Det skal sammenlignes med 16 pct. for Kina og seks pct. for USA. Men det er ikke nok, sagde Jean-Claude Juncker blandt andet som argument.

Et vigtigt element i planen bliver at mobilisere finansiering til investeringer fra EU’s side. Ambitionen om på længere sigt at skabe én stor frihandelsaftale mellem Afrika og EU er af stor interesse for dansk søfart. Ni pct. af danske rederiers eksport går nemlig til Afrika.

- Afrika er ekstremt vigtig for danske rederier, som i stor stil allerede er i markedet der. Her ligger et stort potentiale for yderligere vækst gennem handel og investeringer EU og Afrika imellem. Vi oplever desværre også en række eksempler på, at barrierer for markedsadgang skyder op i en række afrikanske lande, så det er afgørende for os, at EU kan tale med vægt til vores afrikanske partnere på vegne af de europæiske rederier. Det skal EU være endnu bedre til end i dag, siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier, i pressemeddelelsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141