23948sdkhjf

Danske Maritime med på kongelig charmeoffensiv i Finland

Den finske værftsindustri er blandt de udsete sektorer, når en delegation fra Danmark anført af H.K.H. Kronprinsessen i morgen tager til Finland

Den samlede finske værftsindustri omsatte for ca. 100 mia. kroner i 2016, men hos Finlands største værft, Meyer Turku, er de danske leverandørers andel i løbet af det seneste årti faldet fra 12 pct. til bare én pct. 

Det skal der laves om på, når en dansk delegation i morgen drager til Finland på en to dage lang charmeoffensiv.

Delegationen er anført af Kronprinsesse Mary samt miljø- og fødevareminister Jakob Elleman-Jensen. De ledsages af repræsentanter fra en række brancher, der er udset til at kunne bidrage til den solide finske vækst, heriblandt Danske Maritime. 

Det er ikke mindst den boomende krydstogtindustri, der får de finske værfter til at blomstre. Et boom, som Danmark nyder godt af som destination, men som Danmark ifølge Danske Maritime også bør nyde godt af som søfartsnation.

- Vi skal ikke overtage byggeriet af de enorme krydstogtskibe. Dertil er den internationale konkurrence simpelthen for hård, og vores værfter er slet ikke gearet til så enorme byggerier. Men danske maritime industrivirksomheder står virkelig godt som leverandører af maritimt udstyr til de store, internationale værfter som fx Meyer Turku i Finland. Og det er denne eksport, der er en sand succes for Danmark, siger Jenny Braat, adm. direktør i Danske Maritime i en pressemeddelelse.

I en beskrivelse af det officielle program for turen fremgår det, at den finske maritime industri er ivrige efter at få flere danske partnere, fordi danske virksomheder har ry for punktlighed og kvalitet. Noget, som er vigtigere end prisen. 

- Vi oplever allerede stor efterspørgsel på de kvalitetsprodukter, den danske maritime industri leverer, og efterspørgslen ser kun ud til at blive større i de kommende år.”

Den danske delegation tager turen til Turku-regionen, der ligger et par timers kørsel fra den finske hovedstad Helsinki. Her holder omkring 80 finske maritime virksomheder til.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109