23948sdkhjf

Karstensens lander største ordre nogensinde

I Skagen har Karstensens Skibsværft sikret sig ordren på to trawlere til islandske kunde. "Det har enorm betydning," siger adm. direktør Kent Damgaard til Søfart.

Den største ordre i Karstensens Skibsværfts 101 år lange historie.

Sådan beskriver værftets adm. direktør Kent Damgaard den seneste ordre til to islandske kunder. 

- Det har en enorm betydning for os, og det vil sikre beskæftigelse til omkring 150 mand i et år i Skagen alene, siger han til Søfart. 

Ordren lyder på to identiske 88 meter lange nybygninger. Værdien af ordren er "over 500 mio. kroner", og leveringen af skibene skal ske i henholdsvis juni og december 2020.

Som noget nyt behøver Karstensens Skibsværft ikke længere at gå i byen for at købe skroget. Med opkøbet af faciliteter til et nyt skrogværft i Gdynia, Polen, kan alt klares inden for egne rækker. 

- Det er rigtig glæderligt, at de to ordre også sikrer noget aktivitet i Polen, når nu vi har investeret dernede, siger Kent Damgaard.

Han afviser, at ordren på de to trawlere var på vej allerede, da beslutningen om at etablere et skrogværft  i Polen blev truffet. 

- Men vi havde da en tyrkertro på, at det nok skulle komme. Ligesom vi tror på, at vi også skriver de næste kontrakter inden længe, for jeg synes, at der er et positivt marked derude, siger Kent Damgaard.

Han fortæller, at når skrogene er bygget, kommer hvert skib til at ligge ca. syv måneder i Skagen. Der er ikke skrevet kontrakt med hovedleverandører af bl.a. fremdrift endnu, men det vil ske i løbet af de kommende måneder i tæt samarbejde med kunden.

I designet af de to skibe er der lagt vægt på arbejds- og sikkerhedsbetingelserne samt komfort for besætning, ligesom der er optimeret på brændstofforbruget samt faciliteterne til at håndtere og opbevare fangsten. 

De to nybygninger har henholdsvis nummer 452 og 453. 452 kommer til at hedde 'Wilhelm Þorsteinson' og er kontraheret af Samherji Island. 453 får navnet Börkur og er kontraheret af Sildarvinnslan.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125