23948sdkhjf

Hamborg tilbyder landstrøm fra LNG til containerskibe

Med et nyt LNG-drevet anlæg tilbyder Hamborg Havn nu landstrøm i containerterminalen. Hapag-Lloyd er med.

I Hamborg tager havnen nu et nyt middel i brug i anstrengelserne for at komme luftforurening fra skibe til livs.

Det sker i form af en mobil LNG-drevet generator, som kan kobles på store containerskibe. Dermed behøver skibene ikke at have den forurendende dieselgenerator kørende, imens de ligger for kaj. 

Det mobile landstrømsanlæg er konstrueret på basis af to fyrrefodscontainere og kan dermed flyttes med en gantry-kran. Det er teknologivirksomheden Becker Marine Systems, der står bag, og imens det tyske transportministerium har ydet økonomisk støtte på et syvcifret euro-beløb, er Hamborg Havn og containerrederiet Hapag-Lloyd partnere i projektet. 

Igennem de seneste ugers testfase har nogle af Hapag-Lloyds 20.000 TEU-skibe derfor anvendt anlægget, når de har kaldt Hamborg Havn. 

- Som et globalt selskab med base i Hamborg er vi mere en begejstrede for at støtte denne test. Landstrøm er en vigtig del af vores anstrengelser for at gøre vores forretning endnu mere bæredygtig, siger Anthony J. Firmin, bestyrelsesformand for shipping hos Hapag-Lloyd, i en pressemeddelelse.

I Becker understreger adm. direktør Dirk Lehmann, at virksomhedens anlæg, som går under navnet "Becker LNG Power Pac", er en simpel løsning på problemerne med skadelige partikler i havnen.  

- Vi er i dialog med en række europæiske og kinesiske havne, siger han. 

Læs også: Landstrøm til debat i Aarhus efter krydstogt-succes

Artiklen er en del af temaet SØFART TEMA: Røgrensning og alternativ bunker.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094