23948sdkhjf

Endnu et Kosan-skib til DIS

FLAGREGISTER: Tredje Lauritzen Kosan-tanker skifter fra Isle of Man til dansk register

J. Lauritzen indflagede i sidste måned det foreløbigt tredje gastankskib fra Lauritzen Kosan-flåden til DIS (Dansk International Skibsregister). Den 2001-byggede ’Tracey Kosan’ har dermed i lighed med ’Helena Kosan’ og ’Linda Kosan’ forladt Isle of Man-registret til fordel for DIS. De to første skiftede tilbage i januar i år, som de første J. Lauritzen-skibe i DIS siden 2003, oplyser rederiet.

Dengang begrundede J. Lauritzens CEO, Mads P. Zacho, indflagningen med en styrket konkurrenceevne i det internationale danske skibsregister:

– Indflagningen af de to gastankskibe til Danmark er fra vores side drevet af kommercielle argumenter, og viser, at det danske flag nu er tæt på at være ligeså konkurrencedygtigt som Malta, Singapore og Isle of Man. Der er stadig enkelte udfordringer, men vi sætter stor pris på de pro-skibsfart signaler, der i øjeblikket sendes fra politisk side herhjemme.

De øvrigt ejede gastankskibe i Lauritzen Kosan er fordelt mellem netop de tre åbne internationale skibsregistre, Mads P. Zacho nævner, mens fire bulkcarriere i rederiets tørlastdivision, Lauritzen Bulkers, aktuelt sejler under Dannebrog.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158