23948sdkhjf

Opkøb øger vækst hos DFDS

SHORTSEA: Tyrkisk kursfald øger usikkerheden, mens de nye aktiviteter samme sted booster omsætningen

- Vi er glade for at levere et solidt resultat for andet kvartal. Uanset situationen i Tyrkiet går det fremad med integrationen af de nye færgeruter mellem Europa og Tyrkiet. Vi forventer stadig at komme i mål med integrationen i år. Vi fortsætter endvidere med at forfølge andre muligheder for at vokse og skabe værdi.

Det udtaler DFDS’ CEO Niels Smedegaard i forbindelse med selskabets tal for andet kvartal, som er udsendt her til morgen.

Parallelt med det, meddelte DFDS, at der nu er løftet en option på yderligere et ro/ro-skib fra den nybygningsserie, rederiet har kørende ved Jinling-værftet i Kina.

DFDS’ omsætningen steg i 2. kvartal med 6 pct. pct. til 3,9 mia. kr. drevet af ekspansionen af rutenetværket i Middelhavet, hvor U. N. Ro-Ro har indgået i tallene siden 7. juni – samt af fortsat vækst i fragtaktiviteterne i det nordlige Europa. Dette var ligeledes hoveddrivkræfterne bag stigningen i EBITDA før særlige poster med 9 pct. til nu 802 mio. kr.

Væksten i fragtmængderne i rutenetværket var som forventet i både det nordlige Europa og i Middelhavet med en samlet vækst på 6 pct. i 2. kvartal.

Logistikmængderne steg med 5 pct. i 2. kvartal for de fortsættende aktiviteter.
Den tidlige påske medførte en nedgang på 1 pct. i antallet af passagerer i 2. kvartal, mens antallet steg samlet med 4 pct. i første halvår.

Resultatforventningen til 2018 er uændret et interval for EBITDA før særlige poster på 3.000-3.200 mio. kr. mod 2.702 mio. kr. mod samme periode sidste år. Som følge af det nylige markante kursfald i den tyrkiske valuta er usikkerheden knyttet til forventningen højere end sædvanligt. Koncernens omsætning forventes fortsat at stige med omkring 10 pct. i 2018.

Endelig fremgår det af morgens tal fra DFDS, at investeringerne sænkes med 200 mio. kr. til 5,0 mia. kr. på grund af primært en lavere købspris for egenkapitalværdien af U.N. Ro-Ro end tidligere forventet.

DFDS
mio. kr. 2. kvartal 2018 2. kvartal 2017
Nettoomsætning 3.894 3.688
EBITDA 802 738
EBIT 533 502
Rresultat før skat 494 495
Læs mere om: DFDS
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156