23948sdkhjf

Danske Maritime vil tiltrække flere tekniske talenter

Ny uddannelseskonsulent hos Danske Maritime skal være med til at sikre, at de tekniske talenter ranker ryggen
Danske Maritime har ansat Stine Hallingskog, 39, som uddannelseskonsulent. Hendes arbejde bliver at sikre, at flere tekniske talenter i fremtiden finder vej til den maritime industri. Det kommer hun blandt andet til at gøre via projektet ’Stolthed i erhvervsuddannelserne’, skriver brancheforeningen i en pressemeddelelse.

- Der er stor efterspørgsel på teknisk talent i den maritime industri. Desværre har vi i Danmark simpelthen været for dårlige til at sikre, at nok unge får en teknisk uddannelse. Det bliver vi nødt til at ændre på, og i den maritime industri ønsker vi at bidrage aktivt til denne ændring, forklarer Cecilie Lykkegaard, underdirektør i Danske Maritime.

Tekniske talenter går til spilde

Danske Maritime samarbejder med Nationalt Center for Erhvervspædagogik om ’Stolthed i erhvervsuddannelserne’ og har modtaget støtte fra Nordea-fonden til projektet. Det skal ifølge Cecilie Lykkegaard sikre, at flere indser og tager deres tekniske talenter alvorligt og ikke mindst finder vej til den maritime industri.

- Uddannelsesdanmark er komplekst. Men med mere end syv års undervisningserfaring har Stine Hallingskog det praktiske kendskab, som er nødvendigt for, at et projekt som ’Stolthed i erhvervsuddannelserne’ kan finde rodfæste i de unge, deres familier og i uddannelsessystemet. Vi har som land ikke råd til fortsat at lade vores tekniske talenter gå til spilde, blot fordi de unge mennesker ikke i tilstrækkelig grad kender til de mange muligheder, en teknisk uddannelse fører med sig, siger Cecilie Lykkegaard.

Stine Hallingskrogs eget succeskriterie i det nye job er, at hun kan være med til at øge tilgangen til de tekniske uddannelser og dermed sikre den danske maritime industris førerposition i fremtiden, fortæller hun.

- Gymnasiet er godt. Men ikke for alle. Men her kæmper vi i dag desværre med fordomme og vanetænkning hos forældre, venner og uddannelsesvejledere, som påvirker elever til at tage det, man fejlagtigt anser som det sikre valg. Det har som underviser været svært at påvirke denne kedelige tendens til, at alle bare skal på gymnasiet, selvom en anden retning åbenlyst kan være et bedre valg for det enkelte unge menneske. Derfor ser jeg frem til med min nye stilling i Danske Maritime faktisk at kunne være med til at arbejde aktivt for en holdningsændring, siger Stine Hallingskog.

Stine Hallingskog er uddannet cand.scient.soc. fra Roskilde Universitet og har i knap otte år arbejdet som underviser i samfundsfag og spansk på Solrød Gymnasium. Hun bor på Frederiksberg med sin mand og to børn.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109