23948sdkhjf

'Makassar Highway' på vej til Oskarshamn

VIDEO: Se det grundstødte japanske bilskib 'Makassar Highway' nærme sig Oskarshamn, imens miljøskibe opsamler lækket olie.

Det japanske bilskib 'Makassar Highway', som med en beruset styrmand alene på broen ramte den skærgården ved den svenske østkyst med 14 knob, nærmer sig nu Oskarshamn.

Det 2002-byggede bilskip er blevet slæbt næmere Oskarshamn af 'Blue Antares' fra det Faaborg-baserede rederi Blue Star Line. Senest har det fået assistance af yderligere to bugserskibe, der skal hjælpe med at få 'Makassar Highway' sikkert det sidste stykke i havn.

Imens følger den svenske Kustbevakningens miljøfartøj efter og forsøger at indsamle den lette olie og de olieklumper, som bilskibet lækker. 

- Vores fly er i luften for at spotte, om mere olie slipper ud. Når havaristen kommer i havn, bliver hun inddæmmet for at forhindre yderligere olie i at slippe ud i havnen, siger aktionsleder Mattias Heneborn ifølge Kustbevakningen. 

Derefter vil de 1325 biler om bord blive kørt af borde, hvorefter arbejdet med at tømme skibets brændstoftanke begynder. 

Artiklen er en del af temaet VIDEO.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078