23948sdkhjf

Finanshus: Mærsk får underskud i andet kvartal

Svage containerrater og øgede bunkerpriser vil give Mærsk underskud i årets andet kvartal, forudser Jeffries.

Analytikerne hos finanshuset Jeffries vurderer, at A.P. Møller-Mærsk kommer ud af dette års andet kvartal med et underskud på driften (ebitda) på 136 mio. dollar.

Det skriver Ritzau Finans.

Hvis Jeffries får ret i sine forudsigelser, bliver der tale om et ringere resultat end i første kvartal 2018, hvor samme post endte i et underskud på 99 mio. dollar. Andet kvartal 2017 gav et driftsoverskud på 426 mio. dollar.

Til gengæld er forventningen, at tredje kvartal bliver bedre.

- Kapacitetsvæksten ventes at bremse op til omkring fire pct. i andet halvår, hvilket sandsynligvis vil føre til forbedringer i fragtraterne, forudser Jefferies ifølge Ritzau Finans.

Jeffries sænker sit kursmål på Mærsk B-aktien fra 13.000 kroner til 11.500 kroner. I øjeblikket handles aktien i 7732 kroner.

Som Søfart tidligere har skrevet, har flere investorer kritiseret den nye strategi i Mærsk, hvor man blandt andet vil sælge ud af olieaktiviteterne for at fokusere kræfterne på logistik. 

Samtidig er olieprisen gået op, imens containerraterne, som spiller en stor rolle for Mærsks logistikforretning, er faldet. 

Læs mere: Storinvestorer tvivler på Mærsk-strategi

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094