23948sdkhjf

Esvagt har taget levering af to nye skibe

NYBYGNING: Besætningsskifte-skibet ’Esvagt Dana’ blev onsdag leveret i Spanien. Torsdag fulgte endnu et MPV-skib fra Cemre i Tyrkiet

OPDATERET KL. 10:30 efter Esvagt mandag formiddag udsendte pressemeddelelse 

Esvagt tog onsdag i sidste uge levering af CCV'en (Crew Change Vessel) ’Esvagt Dana’ fra Zamakona Yards i Spanien. ’Esvagt Dana’, der i skrivende stund er undervejs på leveringsrejsen fra Spanien mod Eemshaven i Holland, skal bl.a. forynge Esvagts flåde af besætningsskifte-skibe.

Denne har i de sidste ti år bestået af ’Esvagt Alpha’ fra 1971 samt ’Esvagt Beta’ fra 1991. Esvagt kontraherede nybygningen tilbage i sommeren 2015.

Dagen efter overtog Esvagt nybygning 'Esvagt Innovator', et MPV (Multi Purpose Vessel),  fra Cemre Shipyard i Tyrkiet. Dermed går Esvagt sommeren i møde med to helt nye skibe – leveret i samme uge – og en flåde på i alt 43 skibe. Det skriver rederiet i en pressemeddelelse.

Begge i kontrakt i fra i sommer

’Esvagt Dana’ baserer sig i lighed med de seneste nye skibe til Esvagt på et design, leveret af norske Havyard Design & Solutions. Konkret hedder designet bag ’Esvagt Dana’ Havyard 931 CCV, hvor de tre sidste bogstaver står for Crew Change Vessel. De tidligere Havyard-nybygninger til Esvagt har været SOV-skibe (Service Operation Vessels) i forskellige størrelser og konfigurationer til offshore vind-industrien.

Det nye multi purpose besætningsskifte-skib kan indkvartere op til 76 personer i enkeltkamre. Maskineriet er dieselelektrisk. Det 3.808 Bt. store skib har en længde over alt er 89,8 og en bredde er 15 meter. Zamakona-værftet bygger i øjeblikket på yderligere en nybygning til Esvagt. Har er der tale om endnu et SOV-skib, baseret på Havyards design, til levering næste år.

'Esvagt Dana' tilknyttes GE på Merkur Offshore Wind Farm i tysk sektor på en tidsbegrænset kontrakt, inden det indgår i Esvagts flåde af besætningsskifte-skibe, mens  ’Esvagt Innovator’ skal servicere Hess’ olie/gasproduktion i dansk sektor. Begge skibe vil gå i charter i løbet af sommeren.

Læs også: Femte nye SOV-skib nu på vej til Esvagts unge marked

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093