23948sdkhjf

Molslinjens ejer sælger dansk lampe-ikon til udlandet

Kapitalfonden Polaris, som gennem sit ejerskab i Molslinjen står til at overtage en stor del af dansk færgedrift, har er tæt på at sælge Louis Poulsen med stor gevinst.

Kapitalfonden Polaris, der ejer Molslinjen, er på vej til at sælge den 144 år gamle danske lampeproducent Louis Poulsen til italienske Investindustrial. 

Det skriver Berlingske på baggrund af flere anonyme kilder. Mediet oplyser, at prisen formentligt løber op i 1,5 mia. kroner. 

Dermed står Polaris til at sælge den danske lampevirksomhed for det dobbelte af, hvad fonden betalte i 2014, da den købte Louis Poulsen ud af den nødlidende italienske industrivirksomhed Targetti.

- Det er en af de bedste investeringer, vi nogensinde har lavet, siger Allan Bach Pedersen, der er partner i Polaris, til Berlingske.

Med handlen, der offentliggøres onsdag, kommer de danske PH- og Arne Jacobsen-lamper som "Koglen", "Snowball" og "Panthella" blandt andet i familie med kendte mærker som Aston Martin, der ejes af Investindustrial.

- Det er en fantastisk ny ejer, vi får, som allerede har flere luksusbrands i porteføljen, som har samme karakteristika som os, siger administrerende direktør i Louis Poulsen Søren Mygind Eskildsen til Berlingske Business.

Han fortsætter:

- Vi vil gerne vokse, og de (In har gjort det før med andre virksomheder, så det er et godt match.

Salget kommer efter, at driftsindtjeningen i Louis Poulsen er forbedret markant. Efter et overskud på godt 140 mio. kroner sidste år, er indtjeningen fordoblet på tre år.

Som Søfart skrev i mandags, er Molslinjen, som også er ejet af Polaris, tæt på at købe samtlige aktier i Danske Færger.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094