23948sdkhjf

CBS' shippingstuderende får job uden kandidatgrad

De studerende på CBS' shippinguddannelse får i langt højere grad end andre universitetsstuderende job efter endt bachelor, skriver Berlingske.

Hvor 80-90 pct. af alle bachelorstuderende i Danmark hopper direkte videre til kandidatgraden, står det anderledes til på CBS' relativt nye shippinguddannelse.

På bacheloren i international shipping og handel er det nemlig mere end 40 pct. af de studerende, der pakker studiebøgerne sammen og får et fuldtidsarbejde. Det skriver Berlingske. 

En af de virksomheder, der har ansat en shipping-bachelor, er Ultrabulk.

- En ansøger med en kandidatgrad og en med en bachelorgrad vil være lige kvalificerede hos os. Vi ville ikke foretrække den ene frem for den anden. I bund og grund er det vigtige, at ansøgerne har den rigtige holdning, den rigtige indstilling, og at de brænder for shipping, siger Ultrabulks HR-chef Britt Sorth til Berlingske. 

Der er flere årsager til, at netop shipping-studerende i højere grad nøjes med en bachelor. En af dem er, at hvor universitetsstuderende på de fleste uddannelser skal fortsætte direkte på kandidaten for at være sikret en plads på kandidatuddannelsen, er de shippingstuderende på CBS stadig sikret en plads, selvom de holder pause fra studierne i to år efter endt bachelor. 

Læs også: Krisen bekymrer ikke de målrettede shipping-studerende

På CBS forventer man dog ikke, at mere end hver anden tidligere bachelorstuderende vil vende tilbage for at tage en kandidat. Vicedekan Martin Jes Iversen mener desuden, at det for mange kan være godt at komme tidligt i gang med at arbejde.

I mange tilfælde er det en ganske udmærket idé at tage en kandidatgrad, men der er også tilfælde, hvor det giver mening at have et arbejdsmarked for bachelorer. For nogle af de rigtigt dygtige studerende kan det være godt karrieremæssigt at komme ud i arbejdesom 23-årige. Det kan det også være for talentfulde unge kvinder, som har flere år til at give den fuld skrue, inden de måske skal på barsel, siger han til Berlingske.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173