23948sdkhjf

Fjord Line vil bygge ny havn ved Sandefjord

Sammen med Jotun vil Fjord Line bygge en ny og grøn færgehavn.

Fjord Line har i sinde at bygge det, som rederiet selv kalder Norges mest moderne og miljøvenlige færgehavn.

Den nye havn skal ligge på Vindal-halvøen ved Sandefjord, og der er nu indgået en aftale med Jotun om opførelsen. Det oplyser Fjord Line i en pressemeddelelse.

- Vi er meget tilfredse med at have fået denne aftale med Jotun. Vi vokser med mere end 15 pct. om året, og fra 1. januar 2020 går vi fra at operere et til to skibe mellem Sandefjord og Strømstad, siger Rikard Ternblom, koncernchef i Fjord Line, og fortsætter:

- Vi mener, at Sandefjord klart er det bedste sted til færgeanløb i Vestfold. Investeringen vi nu laver på Vindal, viser vores langsigtede ambition i og for byen,

Havn helt fra grunden

På grunden skal der bygges en grøn havn med kajanlæg, terminalbygning, parkeringsspladser for privat- og erhvervsbiler og nødvendige servicetilbud. I og rundt om bygningen, som er på størrelse med 11 fodboldbaner, skal der anlægges grønne områder til glæde for naboer og passagerer.

- Det er en privilegeret situation, fordi vi kommer til at bygge en havn helt fra grunden. Det giver os mulighed for at bruge den mest moderne teknologi i alle led og få de mest bæredygtige og kundevenlige løsninger, forudsat at de nødvendige godkendelser kommer på plads, siger Rikard Ternblom og tilføjer, at han er taknemmelig lokalsamfundets modtagelse af planerne. 

Skal fjerne deponier

En del af aftalen mellem Jotun og Fjord Line er et samarbejde om at få fjernet de affaldsdeponier, der er på ejendommen. Jotuns koncernchef Morten Fon er tilfreds med, at grunden nu bliver ryddet på en tryg og ansvarlig måde, og at området nu udvikles til erhvervsareal.

- Denne grund har ligget brak i mange år og været lukket for folk. Nu får vi fjernet deponierne én gang for alle, åbnet ejendommen op og sikret, at den bliver brugt til værdiskabende aktiviteter og flere arbejdspladser i Sandefjord, siger han. 

Fjord Line vil snarest oprette dialog med kommunen for at komme i gang med konsekvensudredningen og få de nødvendige godkendelser. Havnen vil, hvis planen realiseres, stå klar i god tid før 2025.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109