23948sdkhjf

Mærsk fyrer 1200 i Chile

Maersk Container Industry samler produktionen af kølecontainere i Kina og lukker fabrikken i Chile. 1209 medarbejdere bliver berørt.

Produktionen af kølecontainere i på fabrikken i San Antonio i Chile er ikke rentabel for Maersk Container Industry. Derfor bliver den nu lukket, og produktionen samlet i Kina. Det oplyser Maersk i en pressemeddelelse.

Der er 1209 ansatte på fabrikken i San Antonio, der har produceret kølecontainere, også kaldet reefer, siden 2015.

I de seneste år har der dog opbygget sig en overkapacitet i kølecontainermarkedet, og samtidig har det været svært for Maersk Container Industry at oprette en lokal forsyning af råvarer og centrale komponenter til fabrikken i Chile. 

- Den barske virkelighed er, at for at være konkurrencedygtig i dag må vi tilpasse vores operation konstant. Fundamentale markedsfaktorer har ændret sig, og det må vi også gøre for at vokse med markedet, siger Maersk Container Industry's CEO Sean Fitzgerald i pressemeddelelsen.

Han forklarer, at konsolideringen af reefer-produktionen på fabrikken i kinesiske Qingdao vil give en bedre udnyttelse af kapaciteten og pynte på omkostningsstrukturen.

- Det vil til gengæld gøre os i stand til at betjene vores kunder bedre og fokusere på innovation som et svar på den stigende efterspørgsel efter kølecontainerteknologi, siger han. 

Sean Fitzgerald beklager, at beslutningen påvirker de 1209 medarbejdere i Chile, men tilføjer, at Maersk Container Industry vil støtte dem og leve op til sine forpligtelser.

Efter konsolideringen af reefer-produktionen er Maersk Container Industry's aktiviteter nu begrænset til Danmark, hvor hovedkontor, R&D og testfaciliteter er placeret, samt to fabrikker i Kina til produktion af henholdsvis køle- og standardcontainere.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095