23948sdkhjf

Her er Jakob Stausholms nye lønpakke

Bonus-ordninger og 25 pct. i pension er en del af lønpakken i den tidligere Mærsk-direktørs nye job hos Rio Tinto.

Den tidligere direktør for finans, strategi og transformation i A.P. Møller-Mærsk Jakob Stausholm skifter til en stilling som CFO i minegiganten Rio Tinto den 3. september i år. 

Det indebærer, at han flytter til London, og den udgift står Rio Tinto klar til at hjælpe ham med. Det er dog den mindste del af den samlede lønpakke, som fremgår af en pressemeddelelse fra Rio Tinto. 

Pakken består af en grundløn på 775.000 pund om året. Det svarer til 6,57 mio. kroner i dagens valutakurs. 

Læs også: Stausholm om Rio Tintos omdømme: Jeg er helt rolig

Oven i det kommer en årlig bonus på samme beløb som grundlønnen. Bonussen kommer til udbetaling, hvis nogle ikke nærmere beskrevede mål bliver opnået.

Som en del af et langsigitet incitamentsprogram venter der også en bonus på fire gange grundlønnen, hvis en række mål er opnået i 2023. Hvis alt går vel, kan den nye finansdirektør altså se frem til en bonus på 3,1 mio. pund, svarende til 26,3 mio. kroner efter nutidens kurs, efter fem års tjeneste hos mineselskabet.

Endelig bidrager Rio Tinto til Jakob Stausholms pensionsopsparing med 25 pct. af den årlige grundlån. Det svarer til 193.750 pund om året eller 1,64 mio. kroner.

Mærsk har ikke den samme åbenhed omkring direktørlønninger som Rio Tinto, så en direkte sammenligning med Jakob Stausholms forrige lønvilkår har ikke været mulig.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156